Sunday, November 22, 2009

My First Post Written in Malay

This is my 100th post, and to celebrate this grand occasion, i'll write this post in Malay.Here goes..

----------------------------------------------------

Akhirnya sampai jugak aku ke post yang ke-100 ni. Dah setahun lebih dah aku mula menulis blog ni, tapi sekarang je baru nak sampai 100, sedangkan orang lain yang lagi baru start pun dah mungkin sampai 300-400.
Takpe takpe, bagi aku nombor itu tak penting.
Apa yang paling penting sekali kualiti, betul?

Walaupun aku dah lebih setahun menulis blog, aku cuma start batak aktif semenjak dua menjak ni je.
Nuffnang aku pun dah lama jugak, tapi sebelum aku mula mengaktifkan diri, die duduk kat satu digit je. Sekarang la baru nak cecah dua digit. Celaka kan?

Tapi Alhamdulillah, sejak akhir-akhir ni, aku makin rajin pergi mengunjung blog-blog awek cun sampai aku kena marah ngan awek aku orang ramai, dan makin meriahla jugak blog aku ni,
dan makin meriah la jugak Nuffnang aku (baru nak start meriah).  
Jadi, apa lagi, tekan-tekan la Nuffnang aku ye?

Haa, ada satu lagi aku pelik sal Nuffnang ni.
Selalunya iklan bertukar-tukar je kan, dan iklan pun kadang-kadang tidur kan?
Tapi ada satu iklan ni, suka sangat kat blog aku. Korang yang selalu datang mesti taw iklan apa kan?

Iklan Carefree.

Aku pun pelik. Kenapa eh?
Aku jantan kot. Aku mana taw pasal pad-pad ni.
Aku bukan nye maknyah ke gayboy ke ape ke.
Hahaha

Siapa tolong tekan iklan Carefree aku nanti aku belikan dia supply untuk 3 kitaran haid. hahaha


Tapi, bila fikir balik, ini sebenarnya adalah satu compliment untuk blog aku.
Iklan Carefree ni sah-sah market dia semua perempuan. Tapi dia letak kat blog aku.

So maknanya, ramai la perempuan/awek/bini orang/janda/andartu yang datang blog aku ni eh?
Muahahaha
Habisla aku kena marah ngan awek aku lagi

Oh, akhir sekali, aku agak emo sedikit.
Ini kerana Arsenal kalah semalam.
Cibai laa


Dah dah, cukup merapu. Inilah akibatnya bagi aku cakap Melayu, tunggang-langgang. Mana taknye, aku rasa aku tak pernah dapat A dalam Bahasa Melayu sepanjang aku sekolah menengah dulu.
hahaha

Agaknya kalau aku tulis blog ni dalam bahasa Melayu, ape tajuk blog ni eh?

Ok lah,
Happy Hundredth!
eh eh silap, Selamat Seratus!


25 comments:

dhia nor hashim shah said...

seronok kamu cerita nuff ye. send my regards to nuff. mencari pasal saje dgn aku.

Mr.Clive said...

tu la rahsia ko eh...ko pakai carefree rupe nyer...oooo...wakakakaka

NanaJohn said...

i click ur carefree so u kena bagi for free for the 3 cycle haid. haha

abdullkhair said...

bajet hott. ngeh3.dah pandai letak gambar awek kat blog.hehe.

abdullkhair said...

soalan, apsal gambar awek ko tu ko letak kat bwh skali. apsal xletak kat banner?

hans said...

aku pelik buat nuff xlepas2 lagi
sangat pelik

natra md.nor said...

agak beserabut dowh BM ko! wahahahhaha.. pelik gle~ xpe2 truskan usaha.. :p

nadirah_nor said...

better post dlm english je r pasnih ek..;p

Zuewairy said...

congrats sbb sampai post yg ke 100.. :)

Fina said...

nuff tu bukan sume akaun die bagi income kut. ade yang dah lama pasang tapi masih tak dpt2 lagi ceknye. u're among the lucky bloggers. heheh

iyllienaz said...

haha..aku perasan pasal carefree nye iklan tu..sntiasa ada bila aku dtg sini..

Arief Arf said...

dhia,
nuff kirim salam balik.

mr clive,
shh jgn bagitaw orang!!

nanajohn,
xdahal lah! haha

abdullkhair,
sila jangan tanya soalan yang bukan2.
haha

hans,
nape xleh? senang jerr...

natrah,
memang bm aku hancosss haha

nadirah,
yeah, i guess so..haha

zuewairy,
thanx!

fina,
lucky? heh. i wish.
nuff jalan lembab laa.. xgerak mane pun..

iylienaz,
haha.. efektif kan iklan carefree?
haha

izzahfarhana said...

u dpt buffered kot iklan tu

i'msosupernotcool said...

u need to tke malay lgguage clas dude..
seriesly..
haha..

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

wei aku lelaki yang selalu dtg blog ko ni dik...hahahahah....dan selalu klik carefree untuk awek eden punya...kahkahkah....

org dtg sebab penulisan dlm bahasa inggeris kamu sangat best...nampak macam sopan...

bila dlm bahasa melayu...gila kentang...upenye ko nie taklah skema mana kan...hahah

YobSumo said...

oh tahniah di atas nuffnang dan cerefree kamu! mesti dapat carefree based on survey kau dulu. Lelaki macho (tp hancur) mcm aku takdanye nak carefree semua ni :p

Tahniah juga yg ke100! semuga lebih ramai mak mak datin ke sini ;D

peace no war brother!

Zura said...

sungguh lawak entry kali nie...mungkin sbb malay version kot...hehehe...

Arief Arf said...

izzah,
maybe la kot..
haha

imsosupernotcool,
yeah, i need to learn bm again. lol

fird,
skema? bile mase lak..
hahahaha

yob,
haha xdahal lah.
nanti aku kasi kat kau mak datin sket nak?
hahaha

dayah aziz said...

wah ke100..
hebat~~
hihihi..
visit mine..

farenova said...

arief..betul2.tiap kali akak nak klik je..ade kuar carefree..huhuhus o dgn bangganye nak claim free careferee..huhuhuhu





acah jer

nway..happy ke-100 penulisan arief!

hans said...

itula pasal
semua orang ada
aku jer tak ada
buat asyik xlepas2
haha
aku cuba lagi

Arief Arf said...

dayah aziz,
visited urs!

farenova,
haha akak, baru je nak bagi,
tapi akak pulak acah2 je..
kan dah rugi..
haha

hans,
nape bro.. kalau ade pape aku boleh tolong ke..
hehe

Ieda the Rainbow Princess said...

In english okay,in malay pun okay..Hihi..!Congrats aey! ;)

Pija said...

hye there.

aaa hepi 100th entry. mine was on november 18. haha :p saje bagi tahu. n thank you for dropping by at my blog.

n

mari saye comment blog ini pula.

nice writting!

itu sahaja :)

tata.

Arief Arf said...

ieda,
hehe thanx a lot!

pija,
thanx!

Posts you might like

Related Posts with Thumbnails