Wednesday, March 30, 2011

Poco-Poco is HARAM

Harommmmmm!!
Out for a while but now back with another haram post. 
Yup, in case you didn't already know, the Poco-poco dance is now HARAM in Perak.


What is this shit?
Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, tarian tersebut diharamkan kerana ia mempunyai unsur kepercayaan agama lain iaitu Kristian selain pemujaan roh.
“Kajian mendapati tarian yang sering diamalkan di Jamaica itu bercirikan agama Kristian. Oleh itu haram bagi orang Islam mengamalkannya,” katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam
Source HERE
The fuck? 
Oh man, i just don't know where to start.
Come on, this is bloody ridiculous. Like, seriously?


Then what about other dances then? Shuffle can? How about Kuda Kepang


Eh?


Come on la, who the fuck dances poco-poco anyway?
Okay, quite a lot. 


Those makciks in the tamans during their morning jogs will surely rage.
University students' orientation week will now be less of a drag.
Shit companies will have to find another type of dance.
What about those gomen-oriented events? What dance are they gonna dance now?
How to achieve 1Malaysia like this? And how to beramah-mesra with the politicians if not through poco-poco?


Yang ini tak apa

I guess those guys who banned this poco-poco dance must either suck at it when forced by their 
wife/wives/mistress/concubines or they just plain hate the goddamn annoying theme song.





Yes, the song is bloody annoying.
Malenggang patah patah ngana pe goyang pica pica~


Perhaps we should all turn to tarian gerudi now while it is still not Haram yet.
Anyone?

16 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

ha betul, now those gomen events and course mau menari apa seyh hehehe

p/s: the video is annoying yet hilarious heheh

Bella Ayub said...

errr.. jgn la anggap yang macam tu.. kalau kita duk set minda kita poco2 ada lambang t.. makna nya huruf 'T' sepatutnya juga di haramkan..

Misshy Innz said...

haiyoo ~
ape2 pun niat meyhh .
poco poco just for exercise .
adess ~

Coffee Girl said...

"..now back with another haram post." I actually giggled. Was waiting for you to post something about this. lol. Sebagai org kristian, mak ai... i dont know where to start lah kan, sebab entah apekebende yang berkaitannya dengan kita terusla nak haram. I tak kisah lah nak haramkan poco-poco atas sebab2 lain, tapi i kisah kalau tak pasal2 kaitkan dengan kristian. why is it that WE dont see as that but you do? amazing. Sapa yang buat kajian ni? Tak berasas langsung. Lepas ni kan, kita takde la simpang 4 lagi, semua pakai roundabout sebab haram ok.

natra md.nor said...

haram pulak dahnye..

Hehe anyways mase orientasi dulu cukup menyampah dgn lagu poco2 ni, tp skarang kinda miss those moments. walaupun x penah pass nak wat dance die. =p

Cyril Dason said...

Next up, the introduction of roundabouts to replace T-junctions. =P

Got to love how this so called 'religious' scholars think... They just amuse me even more by the day.

Globalized Dayung said...

Is the end of the world since we are goin to 2012 or is this the end of Malaysia?......

Poco2 is from Keanu Reeve's movie THE REPLACEMENTS.....

Lyn Sery said...

aku rasa tarian gerudi kau tu dah bagus dah cadangan tu.
yess sementara masih xharam.HAHA
habis ah, konsep 1malaysia nanti kononnya dah xdapat nak apply.woha!

nn said...

aisey. apakah? so hantu kak limah balik rumah pun haram ke? cerita kat Perak tu. ada scene poco-poco pulak kan. aisy.

Encik Psychopath said...

shuffle sepatotnye yg diharamkan. clear sket depan maybank bukit bintang.

terhenjut2. keh keh.

lvynana said...

Kesian kan org gomen, lepas ni nak kene belajar menari shuffle la plak.

Fina Sophie said...

haha.. whatever! okeylah going to stay out from this. plus, islam bukan agama rasmi rakyat sabah. so we're cool ;P

Lina Rahim said...

duhh..kadang2 semua benda berkait dengan bentuk t atau kristian semua haroommm..kalau macam tu haramkan lah semua buku & filem related dengan vampire dan twilight saga tu sbb ada unsur christianity, haramkan juga tudung awning trend sekarang sebb menyerupai nun..

Joe said...

Whatever it is, for now pocho pocho is the topic not other type of dances, and for now it is banned publicly in Malaysia. Get it?? 'Pub-lic-ly'. Only publicly guys, its not the end of the era or something something.. For those of you who I take it, did not do your research, too lazy perhaps, up to you guys lah. Nak menari, menarilah. Its your faith. But tak payah la nak grand-grand state comment that you yourself, have no idea the depth of its nature and origins. Pffh.. kids..

alhadi0162884847 said...

mcm2 la cite mne otk org ckp poco2 hara...bkn nye trian pc2 yg hrm tpi org yg menari tu la hrm sebab 1.yg menari tu bini org menari skli ngn laaki org 2.pakaian yg x menutup aurat ada yg pkai tudung tapi pkaian ketat ...yg ptt di ckp hrm artis yg berpakain seksi goyang depan org ramai jangan pkare kecik ni kte nk haram kn banyak lg bende lain yg haram tlg jln kn otak sikit....

alhadi0162884847 said...

mane otak la yg ckp pc2 hrm bkn tarian pc2 tu yg hrm tapi penari yg hrm sebab penari bini org campo laki org & pakaian betino yg menari tu x sopan tlg la bende kecik ni nk di hrm kn banyak bende besa x di hrm kn jln la otak sikit harap sekola je tinggi tapi otak rendah...... artis/pelakon yg pakaian seksi tu la di patut kn haram kadang2 belah atas belah bawah pn nampak yg tu tak pulak haram..

Posts you might like

Related Posts with Thumbnails